Home Vesti „SUNCOKRETI“: Donacija iz Holandije – pet razboja

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret” u petak je dobilo pet razboja koji su donacija Srba koji žive u Holandiji, a kojoj su se priključili i Holanđani.

Višemesečna humanitarna aktivnost Zrenjaninke Sonje Gurbaj, koja živi u Roterdamu, pokrenula je ovu humanitarnu akciju čiji je rezulat nabavka pet razboja na kojima će mladi moći da tkaju kape, šalove i druge modne predmete, pa i one ukrasne. Prikupljena sredstva su usmerena za kupovinu razboja za tkanje.


– Najpre, zahvaljujem se svim donatorima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer su zahvaljujući njima razboji stigli i Zrenjanin. Sada će osobe sa smetnjama u razvoju biti u prilici da sami izrađuju tkane perdmete. Vidim da imaju divne suvenire koje izrađuju u kreativnoj radionici koju vidi Izabela Perc. Zatim, želim da se zahvalim na ovako lepoj dobrodošlici i na plaketi koju sam dobila sa znakom Udruženja koja, zapravo, pripada svim humanim ljudima – rekla je Sonja Gurbaj, koja već dve decenije živi u Holandiji.- Lepo je dobijati poklone, ali je mnogo lepši osećaj kada ih nekome darujete.

Zahvalnost donatorima su uputili Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednica Udruženja Ružica Tomić, kao i članovi „Suncokreta”.


Preuzeto sa: http://www.listzrenjanin.com/suncokreti-donacija-iz-holandije-pet-razboja/