Home Вести Шеснаест екипа на 11. Мини олимпиjади Удруженjа за помоћ МНРО

Шеснаест екипа из петнаест градова и општина Воjводине, наjвише до сада, окупило се у суботу у зренjанинском Авив Парку, на 11. Мини олимпиjади Удруженjа за помоћ ментално недовољно развиjеним особама Воjводине. Пре свега да би се дружили, а потом и надметали у пет спортских дисциплина, учесници ове jединствене манифестациjе у наш град су дошли из Новог Сада, Суботице, Фекетића, Бачке Тополе, Врбаса, Инђиjе, Жабља, Бачког Петровца, Вршца, Старе Пазове, Куле, Кикинде, Србобрана и Панчева, док су домаћине представљале две екипе: основне и среднjе школе “9. маj” и Удруженjа за помоћ МНРО “Сунцокрет”. 
 
 
 
По трећи пут обjединjене су у Авив Парку ова манифестациjа и “Трка за срећниjе детинjство” коjу су, симболично, отворили управо учесници Мини олимпиjаде, поздрављени аплаузом од присутних краj стазе.  И овога пута под слоганом “Уз приjатеље никад ниси сам”, манифестациjе су окупиле велики броj наших суграђана, коjи су куповином стартних броjева за трку и радова особа са сметнjама у развоjу на продаjноj изложби допринели хуманитарном аспекту читавог догађаjа. 
 
 
 
Поздрављаjући учеснике и госте нашег града у име градоначелника Чедомира Jанjића и у своjе лично име, помоћник градоначелника Зренjанина Душко Радишић изразио jе задовољство што jе оваj скуп, коjи се одржава уз поруку да границе између нас не постоjе, окупио наjвећи броj екипа до сада. 
“Пуна су нам срца данас и показуjемо овом Мини олимпиjадом да заjедно можемо много тога да постигнемо. Наjављивали смо и претходних година да ће све више екипа долазити у Зренjанин, сада их jе већ шеснаест, захваљуjући вама, организаторима и волонтерима. Желим вам свима пуно успеха, а сви смо, свакако, већ победили”, поручио jе Радишић, у присуству помоћника градоначелника Сима Салапуре, секретара Црвеног крста Зренjанин Александре Танасиjевић, председника Спортског савеза града Зренjанина Раjка Петровића и тренера зренjанинског “Хенди спорта” и организатора спортских такмиченjа Мини олимпиjаде Борислава Нухановића.
 
 
 
Учесницима су се обратили и председница Удруженjа “Сунцокрет“ Ружица Томић, као и секретар Савеза удруженjа за помоћ МНРО АП Воjводине  Боjана Ђуран. Након што су сви учесници, игром и песмом, испратили официjелну химну Мини олимпиjаде, удруженjа “Сунцкорет“, на спортским теренима надметали су се у пет дисциплина: рушенjу чунjева, бацанjу кугле у даљ, надвлаченjу конопца, одбоjци са чаршавом и дисциплини изненеђенjа. По пропозициjама такмиченjа, свака од приjављених екипа имала jе максимално осам такмичара, уз два пратиоца. Наjуспешниjима су додељене дипломе и медаље, али то сигурно ниjе било примарно на теренима Авив Парка. 
 
 


Преузето са: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7011/Sesnaest-ekipa-na-11–Mini-olimpijadi-Udruzenja-za-pomoc-MNRO