О нама

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Сунцокрет” Града Зрењанина основано је 1973. године, на иницијативу тадашњих стручњака специјалне школе “9. Мај”. Тако је и прва председница Удружења била Марија Маца Шпер, да би каснији председници и секретари тадашњег Друштва, били такође стручњаци школе, Марија Лакатуш (дефектолог-логопед), Гордана Радаковић-Србуловић (дипл. дефектолог) и Чипак Ержика (социјални радник). Садашње време је наметнуло потребу да родитељи воде Удружење, јер су управо они најмотивисанији да помажу и деци и себи самима, најбоље осећају проблематику и најупорнији су у изналажењу начина помоћи и подршке, а за првог родитеља, председника Удружења избарана је МандаМарчић. Пуне три деценије Удружење је радило у просторијама школе “9. Мај”, захваљујући великом разумевању директора и целе стручне службе.
Свој тридесети рођендан Удружење је прославило у новим просторијама које се налазе у НВО центру у Македонској 11 где је и данас седиште Удружења.
За вишедеценијски рад на побољшању квалитета живота младих са сметњама у развоју 2006. године Удружењу је додељена Награда Града Зрењанина.