Радионице за корекцију деформитета и побољшање моторике

Идеја бављења спортом је до пре 6 година била пуста жеља родитеља и деце тадашњег Друштва за помоћ МНРО Зрењанин. Без великих очекивања у постизање резултата и успешности у бављењу спортом као што је карате.

Покушај карате тренера Симе Салапуре је врло брзо заживео и почео да даје резултате. Тренинзи од по сат времена два пута недељно су итекако поправили концентрацију, моторику, пажњу, али и самопоуздање што се одразило на опште физичко и ментално здравље наших корисника. Петнаесторо младих који тренирају карате у КК” Зрењанин” са мање или више успешности савлађују технике и кате, а најважније је дружење са младим спортистима тзв. редовне популације што је прави пример инклузије путем спорта.

Полагање за ученичка звања су сваке године, прошли су пут од белог до зеленог појаса, а сваке године се организује и првенство у каратеу за особе са инвалидитетом “Од хендикепа до хепенинга” на коме учешће узимају и спортисти из других градова и региона.

Овај програм јединствен је у овој области и спроводи се у сарадњи са неколико спортких клубова у Зрењанину и њиховим стручњацима.

Програм за корекцију деформитета и побољшање моторичких способности покренут је на иницијативу Карате клуба „Зрењанин“ 2007. године, а у ове радионице укључени су и стручњаци из Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама „Хенди спорт“.

(Тренинзи су уторком и четвртком од 17.30h до 18.30h у Дому борилачких спортова – “Партизан”)